Tilly Meijer

‘Niets is te gek voor de perfecte foto’

Tilly Meijer uit Spijkenisse begon zoals zovelen met fotografie als hobby.Ze begon met eenvoudig materiaal, maar tegenwoordig werkt ze met professionele apparatuur. Ze beschouwt haar hobby dan ook langzamerhand als haar ‘tweede beroep’.

Naast haarsized_Tilly Meijer drukke parttime baan vindt Tilly voldoende tijd en gelegenheid om met haar grote passie bezig te zijn. Natuur in het algemeen en dieren in het bijzonder zijn weliswaar favoriete onderwerpen, toch wordt haar werk juist gekenmerkt door de veelzijdigheid en een brede belangstelling: van industriële fotografie tot bruiloftsreportages, van portretfotografie tot reisreportages in verre landen.

Tilly Meijer gaat geen enkele uitdaging uit de weg en daarbij is niets haar te gek. Ze beklimt bergruggen in Alaska, trotseert de hitte in wildparken in Afrika of reist af naar het barre noorden om het noorderlicht te kunnen vastleggen. “Thuis ben ik vaak op de computer bezig de foto’s waar nodig te bewerken en te perfectioneren. Want ik ben niet gauw tevreden, alles moet kloppen,” aldus Tilly.

De afgelopen jaren won Tilly Meijer dankzij haar professionaliteit en perfectionisme diverse prijzen in binnen- en buitenland. Enkele voorbeelden zijn Digital Camera Photographer of the Year 2010, 3e prijs, categorie: wildlife met een tegenlichtopname van een ijsbeer; Argus, een grote natuurfotowedstrijd in België, 1e prijs en twee maal genomineerd door National Geographic. Bovendien worden haar foto’s regelmatig gepubliceerd in tijdschriften als Roots, Natuurmonumenten en andere natuurbladen.

Veel van de foto’s kunt u vinden op haar website: www.tillymeijer.nl

Volgende vakjurylid >>