Kunstwedstrijd

Business Center Geuzenstaete organiseert deze zomer in samenwerking met dRmEvents en de Geuzenstaete Artgroep een kunstwedstrijd rond het onderwerp Sint Catharijnekerk. Het doel van de kunstwedstrijd is op een leuke en interessante manier geld in te zamelen, voor onderhoud ten bate van de Sint Catharijnekerk.

 

Vijf disciplines

Deelnemers kunnen hun werk aanbieden in vijf disciplines:

  • fotografie,
  • driedimensionaal (ruimtelijk) werk,
  • schilderen,
  • grafiek/tekenen,
  • textiel,

De kunstwerken moeten natuurlijk een eigen ontwerp zijn.

 

Deelname

Elke deelnemer kan één of meer werken inzenden. Op zaterdag 10 juni vindt de voorronde plaats in Business Center Geuzenstaete te Brielle. Het werk van de deelnemers wordt beoordeeld door een publieks- en een vakjury. Tijdens deze voorronde worden vijftig werken (tien per categorie) genomineerd voor de wedstrijd. Gedurende de zomer kunnen deze deelnemers hun genomineerde werk exposeren in winkels, de Sint Catharijnekerk en in de openbare ruimten  van Geuzenstaete. Op zaterdag 9 september bepaalt een publieks- en vakjury welk werk er per discipline het meest indruk maakte. De winnaar van elke discipline ontvangt een mooie prijs!

Deelname aan de wedstrijd bedraagt 10 euro, voor het eerste werk; voor elk volgend werk 5 euro. De baten van de wedstrijd komen ten goede aan de Sint Catharijnekerk.

De organisatoren zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor o.a. beschadiging, ontvreemding of verlies van de ingebrachte werken. Deelnemers kunnen zelf deze risico’s laten dekken door hun eigen verzekering.

De werken mogen niet gesigneerd zijn of de signatuur moet zijn afgedekt. Op de rugzijde van elk werk (in een gesloten envelop) staan vermeld: naam, voornaam, adres, telefoonnummer, titel van het kunstwerk, jaartal en verkoopwaarde. Tweedimensionaal werk mag niet groter zijn dan 80×80 cm, driedimensionaal niet hoger dan 80 cm.

 

Deelnemers

Kunstenaars, cursisten, scholieren vanaf 16 jaar, fotografen; iedereen die zich laat inspireren door de Sint Catharijnekerk of het doel kan hieraan meedoen.

Nog even alles op een rijtje:

Voor 19 mei                       : Deelnemers schrijven zich per e-mail kunstwedstijd@drmevents.nl  in voor de voorronde.  De inschrijving is pas definitief na betaling.

 

Zaterdag 10 juni                  : Deelnemers brengen hun werk tussen 13.00 en 15.30 uur naar  Geuzenstaete. Om 16.00 bepalen beide jury’s welke werken worden genomineerd. Deelnemers nemen na jurering hun werk weer mee naar huis.

 

Vanaf 15 juni                     : Genomineerden brengen hun werk naar de aangegeven  expositieruimte.

Zaterdag 9 september       : Genomineerden brengen hun werk tussen 14.00 en 15.30 uur naar Geuzenstaete. De publieks- en vakjury’s bepalen wie de winnaar is van elke categorie. De winnaars ontvangen een prijs uit handen van de Burgermeester van Brielle de heer drs. G.G.J. Rensen.

 

Pers en social media

                                                                                        

Aan deze kunstwedstrijd zal ruimschoots aandacht worden besteed in de regionale pers en via social media FB dRm Events en http://www.drmevents.nl

 

Verkoopbepalingen

Voor werk dat gedurende de voorronde, de expositieperiode of tijdens de wedstrijd wordt verkocht brengt de organisatie 25%  commissie in rekening. Deze commissie komt geheel ten goede aan de Sint Catharijnekerk. Verkocht werk kan niet uit de wedstrijd worden genomen.

Jury                                                                                                                                    

Het oordeel van publieks- en vakjury weegt even zwaar. De publieksjury bestaat uit vijf personen uit de regio. De vakjury bestaat uit vijf kunstenaars die elk een discipline vertegenwoordigen.